Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom “ZEHG”? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Je bent niet alleen!

Je bent niet alleen! Jij bent niet de enige die lijdt aan (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum. In Nederland hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel hyperemesis gravidarum (HG) genoemd.

Stichting ZEHG zorgt er voor dat er meer informatie beschikbaar is over deze ziekte en steunt vrouwen die lijden of hebben geleden aan (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid en HG.

Voortgang donaties

Donaties drukwerk & promotiemateriaal - HG awareness 2016
Donaties ontvangen voor ZEHG aanwezigheid bij symposium SCEM Ede - bereikt!

In het kader van HG Awarenessdag 2016 hebben we een nieuw donatiedoel geformuleerd. Om huisartsen, verloskundigen, gynaecologen, andere zorgprofessionals en lotgenoten goed en gedegen te informeren over Stichting ZEHG en HG hebben we nieuw drukwerk en promotiemateriaal nodig.  Hieraan zijn uiteraard kosten verbonden, te weten €1150,00. De blauwe balk laat de voorgang zien van donaties die we met betrekking tot dit doel hebben ontvangen.

Help jij om informatie over HG te verspreiden? Doneren kan via rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer of via de donatiemodule van Geef.nl ( https://www.geef.nl/donatiemodule/index.php?gd=6715 )

Elke bijdrage wordt zeer op prijs gesteld! Dus ZEHG het voort!

ZEHG facebookgroep

Op facebook vind je steun en een luisterend oor bij onze besloten praatgroep.

Word donateur van Stichting ZEHG

Stichting ZEHG is volledig afhankelijk van donaties. Donaties worden uitsluitend gebruikt voor directe kosten van de stichting.

1 oktober - ZEHG lotgenotendag

Op 1 oktober houden we onze 3e lotgenotendag. Een dag met een lach en een traan, maar zeker een dag om te voelen dat je niet alleen bent met HG.

Infographic Hyperemesis Gravidarum

Infographic hyperemesis gravidarum

Vandaag is het internationale Hyperemesis Gravidarum Awareness dag. Een dag waarop we stil staan bij…

Lees meer
Blog – De Dokter Met Het Blonde Haar

Blog - De dokter met het blonde haar

Ik wacht op de visiteronde van de arts en doe mijn best om niet in…

Lees meer
Blog – Doen Alsof

Blog - Doen alsof

Ilse schreef een aantal korte stukjes over haar ervaringen met hyperemesis gravidarum. Momenteel is ze…

Lees meer
Search