skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
ZEHG facebookgroep

Op facebook vind je steun en een luisterend oor bij onze besloten praatgroep.

Folders bestellen

Wil jij folders met informatie over hyperemesis gravidarum in je praktijk neerleggen? Of wil je folders naar jouw zorgverlener laten versturen? Dat kan via het bestelformulier. Om de kosten van drukken en verzenden te kunnen dekken, vragen we hiervoor wel een vergoeding.

Je bent niet alleen!

Je bent niet alleen! Jij bent niet de enige die lijdt aan (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum. In Nederland hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel hyperemesis gravidarum (HG) genoemd.

Stichting ZEHG zorgt er voor dat er meer informatie beschikbaar is over deze ziekte en steunt vrouwen die lijden of hebben geleden aan (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid en HG.

Word donateur van Stichting ZEHG

Donaties komen volledig ten goede aan stichting ZEHG. We gebruiken ze om bijvoorbeeld de kosten van de website en de bankrekening te dekken. Daarnaast hebben we verschillende donatie-doelen:

We willen graag nog meer promotiemateriaal ontwikkelen. We hebben al flyers en visitekaartjes, maar zouden ook graag folders ontwikkelen met specifieke informatie over bepaalde onderdelen van HG (sondevoeding of een ziekenhuisopname bijvoorbeeld). Hiervoor hebben we ongeveer 500 euro nodig.

Ook willen we graag met informatiestands op kleine en grotere beurzen te staan. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld zorgpersoneel op zeer directe wijze informeren over HG. Voor het huren en aankleden van een dergelijke stand hebben we ongeveer 1000 euro nodig. Eind november zullen we dit voor de eerste keer doen op een congres over perinatale geboortezorg.

Help jij ons onze doelen bereiken? Doneren kan via rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer of via de donatiemodule van Geef.nl ( https://www.geef.nl/donatiemodule/index.php?gd=6715 )

We stellen elke bijdrage zeer op prijs! Dus ZEHG het voort!

Back To Top
×Close search
Zoeken