Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom “ZEHG”? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Om meer informatie over HG te kunnen bieden, hebben we folders gemaakt. Via onderstaand formulier kun je deze bestellen. Om de kosten van het drukken en verzenden te kunnen dekken, vragen we hiervoor 10 euro. Na ontvangst van dit bedrag op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG sturen we 30 flyers naar het door jou opgegeven adres. Vermeld bij je betaling “folders” en je naam, dan kunnen we je betaling matchen met je bestelling.

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Stuur de flyers naar dit adres (verplicht)

Opmerkingen

Search