Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom “ZEHG”? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Dit is Stichting ZEHG

Het bestuur:  
Rosa OverboschRosa Overbosch (voorzitter): Ik ben geboren in 1977, werkzaam bij een semi-overheidsorgaan en moeder van 1 zoon uit 2007. Bij die zwangerschap kreeg ik te maken met HG en ervoer ik hoe HG in korte tijd je leven op zijn kop kan zetten. Al tijdens mijn zwangerschap had ik het idee meer informatie over HG te verspreiden. Daarna kwam ik in contact met gelijkgestemden en samen hebben we Stichting ZEHG opgericht. Een plek waar iedereen die met HG te maken heeft informatie kan vinden en vooral een plek waar vrouwen met HG steun kunnen vinden.

 

Norah GauwNorah Gauw (secretaris):

 

 

 

 

suzanSuzan van Velthoven (penningmeester): Ik ben geboren in 1979 en moeder van een zoon en een dochter. In het dagelijks leven ben ik actief als trainer/coach op het gebied van zwangerschap bevalling, baby’s en jong ouderschap. Mijn toekomstdroom voor ZEHG: een landelijk protocol voor HG, goedgekeurd en mede ontwikkeld door ZEHG.

 

 

christelChristel Goulancourt (bestuurslid): Ik  ben geboren in 1976 en trotse mama van 2 prachtige zonen. Helaas veranderden mijn zwangerschappen door HG van een droom in een nachtmerrie. Door me in te zetten voor ZEHG en het runnen van mijn eigen praktijk voor vrouwen-coaching heb ik deze ervaringen kunnen omzetten in iets positiefs. Mijn wens is stichting ZEHG groot laten worden en ik zal me hiervoor voor de volle 100% voor inzetten.

 

 

Lid Raad van Advies: Dr Rebecca Painter MD PhD (AMC)

Daarnaast wordt de stichting geholpen door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die in 4 werkgroepen actief zijn. Wil je ook helpen om HG meer bekendheid te geven? Stuur ons dan een berichtje!

Search