skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Flyers Over HG

Flyers over HG

Om mensen makkelijk te kunnen informeren over hyperemesis gravidarum en de gevolgen er van, hebben we een nieuwe flyer gemaakt. Deze flyer is in pdf beschikbaar en zelf uit te printen. Om bij je gynaecoloog of verloskundige neer te leggen, of om je leidinggevende te informeren over je ziekte bijvoorbeeld!

De flyer wordt in steeds meer talen vertaald en de flyers zijn te vinden op onze downloads pagina!

Het staat je vrij om de flyer te delen, te printen en te verspreiden. Graag zelfs!

Back To Top
×Close search
Zoeken