skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Steeds vaker is er in de media iets te lezen over ernstige zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum. Soms is dit een reactie op iets wat er in de wereld gebeurt zoals bij prinses Kate Middleton en vaak is het ook het resultaat van het harde werk van de ZEHG-werkgroep HG in beeld. Deze werkgroep ijvert er voor om ernstige zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum terug te laten komen in de media om zo meer duidelijkheid over deze aandoening te creëren. Hieronder hebben wij een overzicht verzameld, ga er even voor zitten (of liggen) en lees lekker mee!

Back To Top
×Close search
Zoeken