skip to Main Content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je berichtje

  Doneer-en-win actie!

  Zaterdag 15 mei is het Hyperemesis Gravidarum Awareness Day. Dit jaar wilt Stichting ZEHG graag de nadruk leggen op de behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die er zijn tijdens een HG zwangerschap, maar ook om te herstellen na HG.

  Er is helaas nog weinig tot geen onderzoek gedaan naar het herstel na HG. Wij vragen hier graag meer aandacht voor door middel van deze actie!

  Hoe werkt het?
  • Doneer in mei 2021 €7,50 of meer aan Stichting ZEHG via onderstaande Geef-link en maak kans op één van de prijzen – Hier lees je de actievoorwaarden
  • Deelname vindt plaats wanneer je op Geef.nl een donatie o.v.v. jouw voor- en achternaam van €7,50 of meer hebt gedaan aan Stichting ZEHG en in het opmerkingenveld het nummer van de prijs/prijzen waarop jij kans wilt maken vermeldt

  Prijzen

  #1: RECOVERY PAKKET VOOR HG-SURVIVORS

  ”Tijdens deze Awareness Day wordt aandacht gevraagd voor de periode ná de HG zwangerschap. Als diëtist vind ik het belangrijk om eerst de voedingsstatus en fysieke status van de jonge moeder die een HG zwangerschap heeft doorgemaakt in kaart te brengen.

  Als ik al deze gegevens in kaart heb gebracht, kan ik een voedingsadvies op maat maken. Wat heeft jouw lichaam nodig? Waar heeft het tekort aan? Zie het als een soort APK voor je lichaam. We vinden het heel normaal om 1x per jaar onze auto naar de garage te brengen om alle onderdelen (preventief) na te lopen. Zijn de remschijven aan vervanging toe? Zit er nog genoeg koelvloeistof in?

  Ik vind dat jouw eigen voertuig, jouw lichaam, ook zeker een APK check kan gebruiken. En zeer zeker als je door zo’n zware periode bent gegaan dat sowieso zijn weerslag op het lichaam heeft.

  Zien we elkaar binnenkort?

  Hartelijke groet,
  Laura Kool (diëtist)
  Diëtistenpraktijk Novita

  De inhoud van het volledige recovery-pakket, de actievoorwaarden en meer informatie lees je hier. Dankjewel voor jouw bijdrage Laura!
  www.dietist-novita.nl/

  #2: COACHINGSSESSIES

  Marjolein Houben is verloskundige, trainer, coach en EMDR-therapeut. Tevens heeft Marjolein zelf 3 keer HG ervaren.

  ”Ik kom regelmatig in contact met mensen die zelf HG hebben doorgemaakt of van dichtbij meemaakten. Omdat ik weet waar ik het over heb en daarnaast zelf ook mijn eigen drie HG zwangerschappen meeneem in mijn ervaring, ben ik in staat vrouwen en partners ondersteuning te bieden. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook in het herstel erna, of bij een eventuele kinderwens na HG.

  Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning, een luisterend oor, hulp bij het maken van een plan voorafgaand aan de zwangerschap (ik kan bijvoorbeeld helpen bij een plan om te presenteren aan hulpverleners), laat het me dan weten. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.”

  • 3 Coachingssessies van 1 uur t.w.v. €250,00
  • In Zeewolde of online
  • Niet inwisselbaar voor geld

   

  Meer informatie over vind je op www.justgrow.nl

  Dankjewel voor je bijdrage Marjolein!

  #3: NEWBORN LIFESTYLE FOTOSHOOT

  ”Als fotograaf en mama weet ik dat foto’s ontzettend belangrijk zijn. Zelfs toen ik zo ontzettend ziek was zijn er foto’s gemaakt door vrienden en familie. Dit helpt mij nu om het te hele proces te verwerken en te genieten van mijn gezin. Omdat veel vrouwen niet in staat zijn om tijdens hun zwangerschap mooie foto’s te laten maken en er wellicht ook niet over na kunnen denken over wat ze wel willen na de zwangerschap, wil ik hier graag iets in betekenen.”

  – Mama moet momenteel (HELAAS!) te maken hebben met HG in welke vorm dan ook
  – Nog in 2021 bevallen
  – Woonachtig zijn in de omgeving Tilburg-Breda en omstreken
  – De fotoshoot moet binnen 1 maand na de geboorte ingewisseld worden en niet is overdraagbaar en-/of inwisselbaar voor geld
  – De algemene voorwaarden zoals in de bijlage is toegevoegd is hierbij van kracht
  – Bij de fotoshoot is al het materiaal etc. inbegrepen en de mama krijgt er 10 foto’s in hoge resolutie bij. Deze mag zij zelf uitkiezen in een beveiligde digitale omgeving.

  Meer informatie vind je op www.vandokhoutfotografie.nl/

  Dankjewel voor je bijdrage Lindsay!

   

   

   

  #4: COACHINGSSESSIES

  Goulancourt Coaching & Counselling is specialist op het gebied van coaching in de periode rondom zwangerschap, bevalling en moederschap.
  ”Als ervaringsdeskundige van 2 zwangerschappen met 9 maanden Hyperemesis Gravidarum, weet ik als geen ander hoe het is als je na de eerste blijdschap wordt geconfronteerd met een zwangerschap die niet verloopt zoals je dat had gehoopt. Teleurstelling in je lichaam, het wel willen maar niet kunnen doen wat je wilt, onbegrip, onmacht en het niet weten of je dit wel aankunt zijn een aantal van de aspecten waar je dan tegen aan kunt lopen. Zowel tijdens als na zo’n zwangerschap kan ondersteuning in de vorm van coaching/counselling een uitkomst bieden.
  Voordelen hiervan zijn: het delen van de situatie en daarbij behorende gevoelens met iemand die gedegen is opgeleid en daarbij zelf ook weet hoe het voelt om in die zelfde situatie te zitten. Je zult ervaren dat je door de gesprekken verder kunt, je leert omgaan met en accepteren van de situatie die niet te veranderen is. Je vindt steun en advies en ik motiveer je om door te zetten. Ik laat je vooruit kijken en kan je laten zien wat voor goeds je deze levenservaring uiteindelijk kan brengen. Het bij jou thuis voeren van de gesprekken is mogelijk, dit is wellicht plezieriger en zorgt ervoor dat je niet onnodige energie verspilt aan de rit naar mijn praktijk. Ook een consult in het ziekenhuis behoort tot de mogelijkheden. Na de zwangerschap kun je d.m.v. gesprekken hetgeen je is overkomen een plek gaan geven. Misschien valt je droom van een groot gezin in duigen en kom je in een soort rouw-proces terecht om te kunnen accepteren dat deze wens niet zal uitkomen omdat het bij één kindje zal blijven. Ook hierbij kan ondersteuning wenselijk zijn.”

  • 3 coachingsessies van een uur, in te zetten zowel bij herstel van HG als tijdens HG-zwangerschap
  • Online maar ook mogelijk in praktijk in Bunde

  Voor meer informatie over Goulancourt Coaching & Counselling, kijk op www.goulancourtcoachingencounselling.nl/ – Dankjewel voor je bijdrage Christel!

   

   

  #5: MINISHOOT ZWANGERSCHAPS- OF GEZINSFOTOGRAFIE

  PuurMama Fotografie biedt een minishoot van ongeveer 30 minuten aan t.w.v. €95,-, inclusief 3 foto’s. Een minishoot is geschikt voor zwangerschaps- en gezinsfotografie.

   

   

   

  Voorwaarden
  – De shoot vindt plaats in Assen e.o. Eventuele reiskosten zijn niet inbegrepen
  – De shoot moet plaatsvinden binnen een jaar na de actie
  – De gewonnen minishoot is niet persoonlijk overdraagbaar of inwisselbaar voor contanten
  – De foto’s mogen gepubliceerd worden op mijn social media en website

  Het portfolio van en meer informatie over PuurMama fotografie vind je op https://www.puurmama.com/ – Dankjewel voor je bijdrage Natasja!

  #6: GEZINSONDERSTEUNING

  Yvonne Gilbers is HBO-Pedagoog en coach voor (hooggevoelige) moeders en HG survivors. Daarnaast heeft zij zelf 2 keer HG ervaren, waar zij 2 prachtige dochters aan heeft over gehouden.

  ”Ik help jou en je gezin jullie flow weer te vinden!
  Als jij lekker gaat, volgt de rest vanzelf ❤”

  Yvonne biedt gezinsondersteuning aan, ter voorbereiding van of tijdens een volgende HG zwangerschap.

  • 3 coachingssessies van 1 uur
  • Doetinchem of online

  Meer informatie over YM Gilbers coaching vind je op het Instagram account van Yvonne. Dankjewel voor je bijdrage Yvonne!

  #7: TRAJECT OSTEOPATHIE

  In 2003 studeerde Demis Blaasse af als fysiotherapeut, een mooie brede opleiding die wel wat handvaten gaf, maar veel te weinig naar zijn idee. Hij was 21 en bedacht om gewoon verder te studeren, want de combinatie van kennis en plezier ging hem goed af. Toen viel alles op zijn plek aan de International Academy for Osteopathy (het I.A.O.): de kennis van het lichaam, het werken met mensen en het integreren van alles wat hij in die jaren geleerd had. Dit resulteerde uiteindelijk in 2007 in een diploma dat hij trots kon ophalen.
  Demis is sinds 2007 werkzaam als osteopaat. In de afgelopen jaren heeft hij zich allround ontwikkeld tot een therapeut die allerlei klachten goed weet te behandelen. Mensen met rug – en nekklachten, hoofdpijnklachten, baby’s, maar ook mensen met problemen van uit de buik of met stress gerelateerde klachten zijn in goede handen bij hem.

  Demis biedt het volgende aan maar liefst 3 trajecten aan:

  • 1 traject bestaat uit 3 behandelingen
  • Op locatie Breda
  • Te gebruiken vanaf juli 2021
  • Niet in te wisselen voor geld

  Meer informatie over Demis vind je op www.osteosonline.nl

  Dankjewel voor je bijdrage Demis!

  Back To Top