skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Polsbandjes Van HG: Een Steuntje In De Rug

Polsbandjes van HG: een steuntje in de rug

Je bent zwanger, helemaal geweldig; roze wolk… in de zevende hemel… met hyperemesis gravidarum kleurt je roze wolk steeds donkerder. Je voelt je alleen en onbegrepen, het vechten tegen de constante misselijkheid en het overgeven met je zelf doen.

Maar er zijn vrouwen die begrijpen hoe je je voelt, die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Je hebt hyperemesis gravidarum, maar je bent niet alleen! Om je hier aan te helpen herinneren, hebben we polsbandjes gemaakt. Een zichtbaar steuntje in de rug tijdens je zwangerschap en het herstel nadien. Om je te laten weten dat we aan je denken, dat we je snappen en er voor je zijn.

Voor 5 euro inclusief verzendkosten sturen we een bandje naar je toe! En het mooie is dat je daarmee Stichting ZEHG steunt en daarmee ook andere vrouwen met hyperemesis gravidarum. Wil je meerdere bandjes bestellen om ook andere mensen een steuntje in de rug te geven? Voor 12 euro inclusief verzendkosten sturen we je 3 bandjes en voor 17 euro inclusief verzendkosten krijg je er 5.

Maak het betreffende bedrag over op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer en vermeld je adres bij de opmerkingen. Je kunt ook het bedrag overmaken en ons een berichtje sturen met je adresgegevens.

Back To Top
×Close search
Zoeken