skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
SAVE THE DATE!!!

SAVE THE DATE!!!

!! S A V E  T H E  D A T E !!

Op zaterdag 16 mei 2020 houden we onze 5e lotgenotendag. Een dag met een lach en een traan, maar zeker een dag om te voelen dat je niet alleen bent met HG of tijdens de verwerking ervan. Vrouwen en partners die voorgaande jaren zijn geweest waren allen zeer te spreken over de lotgenotendag. De lotgenotendag kon in 2018 en 2019 niet plaatsvinden aangezien we zo druk waren en zijn met het congres. Voor 2020 willen wij de draad weer oppakken. Wij hopen dat jij er ook bent.

 

Locatie:

PGO Support

Daltonlaan 600

3584 BK Utrecht

 

Tijd:

13:00-17:00 uur

Deze locatie is ook goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer

Meer informatie over het programma volgt binnenkort

Dus zet de datum NU alvast in je agenda !! En koop nu jouw earlybird ticket – Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar –

 

TICKETS:

Early bird tarief € 20,- per persoon

Dit tarief is geldig tot 1 maart 2020

Late bird tarief € 25,- per persoon

 

Maakt het bedrag over naar NL 98 RABO 0138 7070 30 onder vermelding van “lotgenotendag 2020″ en stuur tevens een mail naar info@zehg.nl met daarin je naam (en eventueel naam van je partner) en van welk rekeningnummer je hebt overgemaakt.

Zodra de betaling binnen is, ontvang je een bevestiging en verdere informatie.

**De lotgenotendag is bedoeld voor vrouwen die HG hebben (gehad) en hun partner. Maar ook als jij je wilt voorbereiden op een (vervolg-)zwangerschap. Gezien de aard van deze (mid-)dag is deze NIET geschikt om kinderen mee te nemen. Er is wel gelegenheid om eventueel te kolven.**

 

Back To Top
×Close search
Zoeken