skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Vervuld – Vacature Administratieve Duizendpoot

Vervuld – Vacature administratieve duizendpoot

Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid En Hyperemesis Gravidarum) wil iets betekenen voor vrouwen die lijden of geleden hebben aan zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum. De laatste tijd merkt het bestuur van de stichting dat er relatief veel tijd moet worden besteed aan de administratieve afwerking van haar taken. Om het bestuur te ontlasten, zodat zij zich weer kan richten op haar primaire taken, is Stichting ZEHG op zoek naar een

ADMINISTRATIEVE DUIZENDPOOT (M/V)

Functieomschrijving en taken
Je bent in deze nieuwe rol het aanspreekpunt voor het bestuur, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen en ontzorgen. Je kunt gemakkelijk meerdere ballen in de lucht houden en je fungeert graag als spin in het web voor de hele stichting. Jouw rol omvat de algemene secretariële- en administratieve ondersteuning met als doel de stichting verder te laten groeien.

  • Het verzamelen en coördineren van stukken ter voorbereiding van de lotgenotendag, vergaderingen en andere afspraken.
  • Het bewaken van actiepunten en vastgestelde deadlines.
  • Notuleren bij vergaderingen (4x per jaar via skype en 4 keer per jaar fysiek in het midden van het land).
  • Algemene administratieve ondersteuning van het bestuur.

De ideale kandidaat is een enthousiaste en gedreven persoon met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge servicegerichtheid. Je bent organisatorisch sterk en werkt zorgvuldig en accuraat. Je zal nadrukkelijk geen deel uit gaan maken van het bestuur in de rol van secretaris, maar wordt aangesteld als rechterhand van àlle bestuursleden en springt dus bij waar nodig. Om dit mogelijk te maken, is het nodig dat je zelfstandig en pro-actief kunt werken en dat het bestuur van je op aan kan.

Er is geen vast aantal uren per week te noemen voor deze (nieuwe) functie, aangezien de te besteden tijd afhankelijk is van de activiteiten die er op dat moment spelen. Maar gemiddeld genomen moet je rekenen op 2-3 uur per week; rondom de lotgenotendag en bestuursvergaderingen iets meer en in rustige periodes wat minder.

Vergoeding
Het betreft een functie op vrijwillige basis, dus zonder vergoedingen of vacatiegelden. Op dat punt sta je op gelijke voet met de bestuursleden, want zij ontvangen ook geen vergoedingen voor hun inzet. Maar daar staat tegenover dat je deel gaat uitmaken van een enthousiaste organisatie die echt iets kan betekenen voor personen die op wat voor manier dan ook moeten lijden onder deze ziekte. Zolang je deze functie bekleedt, heb je gratis toegang tot alle activiteiten van de stichting (denk bijvoorbeeld aan de lotgenotendag(en)).

Interesse?
Ben jij die betrokken, betrouwbare en zelfstandig werkende persoon die wij zoeken? Wil jij je vrije tijd zinvol invullen en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving? Solliciteer dan naar de functie van administratieve duizendpoot bij Stichting ZEHG. Je kunt je sollicitatie sturen naar Suzan van Velthoven op e-mailadres Suzan@zehg.nl Mocht je vragen hebben over de functie, dan kun je ook via dit e-mailadres contact opnemen met haar.

Back To Top
×Close search
Zoeken