skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Hulp Nodig Om Aanwezig Te Kunnen Zijn Bij Symposium

Hulp nodig om aanwezig te kunnen zijn bij symposium

Wij als bestuursleden en vrijwilligers van Stichting ZEHG hebben een wens : onze stichting groot maken. Zoals jullie weten doen wij dit werk geheel vrijwillig en het bestaan van de stichting is volledig afhankelijk van donaties.

We zouden dolgraag nog meer voor onze doelgroep betekenen en dan ook echt van ons laten horen!!! Wij denken dat het daar nu de juiste tijd voor is!

17 Maart is er een symposium voor professionals genaamd: obstetric medicine – zwangerschap en mental health. Ons doel is daar bij te zijn en ons hard te maken voor vrouwen met HG en hetgeen zij nodig hebben.

DIT DOEL KAN ALLEEN BEREIKT WORDEN MET JULLIE HULP!
De kosten die hieraan vast hangen zijn 2 x €189,00 = 378 euro (dit is entreegeld voor het symposium). Met zijn allen moeten dit lukken!!!!

Een donatie overmaken kan op ons rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in  Zoetermeer. Je kunt een donatie ook overmaken via onze donatie-module bij Geef.nl. Via deze link kun je direct naar de donatiemodule van Geef.nl gaan.

Elke bijdrage wordt op prijs gesteld en zorgt ervoor dat wij bij dit symposium aanwezig kunnen zijn om jullie stem te laten horen!!! In verband met aanmelding voor het symposium hebben we jullie donaties voor 10 maart nodig!

Alvast hartelijk bedankt namens de bestuursleden en vrijwilligers van Stichting ZEHG! Je bent niet alleen!

Back To Top
×Close search
Zoeken