skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Dit is Stichting ZEHG

 

Het bestuur

 

Norah Gauw (voorzitter)

 

 

 

 

 

 

Suzan van Velthoven (penningmeester)

 

 

 

 

 

 

 

Jessica Spreij-Sinay (secretaris)

 

 

 

 

 

 

 

Maroucha Krouwel (bestuurslid)

 

 

 

 

 

 

Raad van Advies

 

Dr Rebecca Painter MD PhD

 

 

 

 

 

 

Daarnaast wordt de stichting geholpen door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die in 4 werkgroepen actief zijn. Wil je ook helpen om HG meer bekendheid te geven? Stuur ons dan een berichtje!

Back To Top
×Close search
Zoeken