skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Stichting ZEHG is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Om ons werk te kunnen blijven doen en nog meer vrouwen en hun familie te kunnen ondersteunen en informeren kunnen we jouw donatie goed gebruiken! Daarom kun je donateur worden van Stichting ZEHG.

Om een donatie makkelijk en veilig te kunnen doen op een manier die bij jou past, hebben we ons aangemeld bij Geef.nl. Via de link kom je op onze pagina bij hen terecht. Via deze link kun je ook direct naar de donatiemodule van Geef.nl gaan.

Een donatie overmaken op ons rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG kan natuurlijk ook. Inkomsten komen volledig ten goede aan de stichting, de stichting draait op vrijwilligers die geen beloning krijgen voor hun diensten.

Naast een anonieme of eenmalige donatie, kun je er ook voor kiezen om je bij ons te registreren als periodieke donateur. Stuur dan een mailtje met je gegevens naar info@zehg.nl. We houden je dan op de hoogte over ontwikkelingen bij onze stichting.

Dia1

Back To Top
×Close search
Zoeken