skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Vrouwen die ernstige zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum (HG) hebben of hebben gehad kunnen zich aanmelden bij onze besloten facebook groep. Hier zijn honderden vrouwen lid die in eenzelfde situatie als jij zitten of gezeten hebben.

Als je nu op dit moment last hebt van ernstige zwangerschapsmisselijkheid of HG… Als je zojuist een baby hebt gekregen en wilt verwerken en herstellen van wat er gebeurt is… Als je het weer aan durft om voor een broertje of zusje van je kindje te gaan en wilt weten wat je kunt doen om HG te voorkomen: de facebook praatgroep van ZEHG staat 24 uur per dag voor je klaar. De leden van de groep ervaren enorm veel steun van elkaar. Vrouwen helpen elkaar door moeilijke momenten heen en wisselen informatie en tips met elkaar uit. Hier worden vriendschappen voor een leven gemaakt!

Belangrijk om te weten is dat de facebook groep besloten is. Alles wat je daar post wordt niet door je eigen vrienden op facebook gezien en blijft 100% binnen de groep. Voor meer informatie over hoe besloten en open groepen op facebook werken en de privacyinstellingen, kijk hier.

Geneviève over de praatgroep: "Echt helemaal top! Zonder jullie had ik het niet gered!"

Uiteraard kan je ook een kijkje nemen en ons liken op de openbare facebook pagina

Back To Top
×Close search
Zoeken