Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

  Waarom “ZEHG”?

  Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

  ZE(H)G dus dat je HG hebt. ZE(H)G dat HG een aandoening is waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden. ZE(H)G het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

  Doelstellingen

  Stichting ZEHG heeft verschillende doelstellingen. Ons voornaamste doel is vrouwen met zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum een plek te bieden waar zij zich gehoord en begrepen voelen. Waar zij informatie over hun aandoening kunnen vinden en waar zij ondersteuning en lotgenoten-contact kunnen vinden. Dit doen we onder andere middels deze website.

  Daarnaast bieden we informatie over zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum aan voor eenieder die hiernaar op zoek is. We zorgen er ook voor dat er meer begrip en awareness komt voor de aandoening zwangerschapsmisselijkheid in het hele spectrum. Dat kan door tijdschriften te benaderen, maar ook door publieksacties op verschillende websites.

  Ook maakt Stichting ZEHG zich hard voor een landelijk protocol of richtlijn voor HG, zodat er gelijke zorg en behandeling voor elke zwangere met HG werkelijkheid wordt.

  Tot slot faciliteren we onderzoek naar zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum. We bieden onderzoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid hun onderzoek te presenteren en we plaatsen oproepen als er deelnemers worden gezocht voor een onderzoek naar zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum.

  Stichting ZEHG

  Je bent niet alleen

  Help mee

  … om te zorgen dat de generatie na ons geen HG meer hoeft mee te maken.
  En word donateur van Stichting ZEHG.

  Organisatie

  Zorgkaart Nederland

  ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past bij jouw wensen. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

  Via ZorgkaartNederland kan jij je ervaring met jouw zorgprofessionals, maar ook zorgorganisaties, delen en daarnaast ook de ervaringen van anderen lezen. Hoe heb jij de zorg van jouw verloskundige, gynaecoloog of het ziekenhuis waarin je misschien opgenomen bent geweest ervaren? Wat kon er beter? Waar ben je juist heel tevreden over?

  Je kan zowel Stichting ZEHG als jouw eigen zorgprofessional(s) waarderen. Hoe vaker een zorgprofessional gewaardeerd wordt, hoe meer zorgaanbieders er op de lijst komen voor de aandoening HG. Dit kan vrouwen na jouw HG zwangerschap ook helpen. De waarderingen zijn anoniem. 

  Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStichting ZEHG is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  Back To Top