skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum (HG) kunnen er voor zorgen dat je je soms heel alleen voelt. Soms zie je op een dag niet veel meer dan de 4 muren van je slaapkamer en je toilet. Dat maakt je wereld steeds kleiner.

Hier kun je de verhalen lezen van vele vrouwen die ook kampten met ernstige zwangerschapsmisselijkheid en HG. Tevens lees je hier meer over onze lotgenotendagen en onze besloten facebookgroep.

Het verhaal van… (deel 1)

Vijf maanden geleden kregen wij het fantastische nieuws dat wij in verwachting waren. We waren intens blij, onze roze wolk kon…

Lees meer

Het verhaal van… (deel 2)

Eindelijk zwanger 7 april 2009 werd onverwachts een dag die ik nooit meer zal vergeten. Een dag die begon als…

Lees meer

Het verhaal van… (deel 3)

Dit verhaal heb ik geschreven toen ik zwanger was van mijn prachtige dochter Mila, die op 8 mei 2008 geboren…

Lees meer

Het verhaal van… (deel 4)

Mijn naam is Aletta (29 jaar). Onze dochter is nu 3 maanden. Helaas kreeg ik tijdens mijn zwangerschap te maken…

Lees meer

Samen sta je sterker

Vrouwen die ernstige zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum (HG) hebben of hebben gehad kunnen zich aanmelden bij onze besloten facebook groep.…

Lees meer
Back To Top
×Close search
Zoeken