skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Help Stichting ZEHG Groeien

Help Stichting ZEHG groeien

Wij hebben een wens: onze Stichting groot maken. Zoals jullie weten doen wij dit werk geheel vrijwillig en het bestaan en de groei is afhankelijk van donaties.

HELPEN JULLIE MEE om Stichting ZEHG te laten groeien???

Onze website is volledig vernieuwd en 15 mei op HG – Awareness Day wordt ons nieuwe logo onthuld.
Ons nieuwe DONATIEDOEL is dan ook: budget voor nieuw drukwerk, flyers, folders en promotiemateriaal. Zodat wij huisartsen, verloskundigen, gynaecologen en lotgenoten gedegen en professioneel op de hoogte kunnen stellen van ons bestaan.

De kosten die hieraan vasthangen zijn €1150,00
Met ons groot aantal leden en rondom Awareness Day zou dit toch moeten lukken ???

Doneren kan middels een overschrijving op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer of via de donatiemodule van Geef.nl (https://www.geef.nl/donatiemodule/index.php?gd=6715 )

Alvast hartelijk bedankt !

Back To Top
×Close search
Zoeken