Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Emotionele impact HG

  HG heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest. Er zullen hoogstwaarschijnlijk momenten komen dat je je afvraagt waarom je in vredesnaam zwanger wilde worden, dat je zo niet zwanger wilt zijn en dat je zelfs denkt aan een abortus. Dit zijn gedachten die bij de meeste vrouwen die aan HG lijden een keer de kop op steken, denk dus vooral niet dat je niet normaal bent. Het is wel belangrijk om over dit soort dingen te praten met bijvoorbeeld je partner of je arts. Ook kun je overwegen om een doorverwijzing naar een psycholoog te vragen, deze kan je helpen dingen in perspectief te zien.

  Het is niet erg om af en toe boos te zijn omdat je je niet fijn voelt of omdat alles zo anders gaat dan je je had voorgesteld. Het is beter om deze gevoelens te uiten, dan om ze op te bottelen. Maar vergeet niet om ook stil te staan bij de dingen die wel goed gaan of die je wel fijn vindt.

  Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kunnen ervoor zorgen dat je je soms heel alleen voelt… Praten met andere vrouwen die HG hebben of hebben gehad helpt! Dit kan via onze besloten praatgroep op Facebook: Praatgroep Stg ZEHG!

  #hyperemesisgravidarum #hgmama #extreemmisselijk #zwangerschapsmisselijkheid

   

  Back To Top