Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  International Hyperemesis Gravidarum Awareness Day 2020: Raise Your Voice

  International HG Awareness Day 2020: Raise Your Voice

  Vrijdag 15 mei 2020 was het International Hyperemesis Gravidarum Awareness Day. Een dag om stil te staan bij al die mensen die te maken hebben met HG, vrouwen die zwanger zijn, hun partners en familie, maar ook artsen, verpleegkundigen, verloskundigen en andere zorgprofessionals.

  Stichting ZEHG sprak met Bibi Breijman over haar ervaring met de gecompliceerde zwangerschaps-aandoening hyperemesis gravidarum. Naar aanleiding van dit interview besloot Bibi toch haar ervaring met HG te delen via haar YouTube-kanaal, deze video bekijk je hier. We zijn enorm dankbaar dat het bereik en de steun afgelopen dagen immens is geweest en wij HG weer beter op de kaart hebben kunnen zetten: we raised our voice op International Hyperemesis Gravidarum Awareness Day, op naar een toekomst waarin HG behandelbaar wordt en om te zorgen dat de generatie(s) na ons geen HG meer hoeft mee te maken!

  Op HGAD ging ook The Sick Film in première, een korte documentaire over hyperemesis gravidarum. The Sick Film laat de werkelijkheid van HG zien, het onbegrip, de hartverscheurende gevolgen en het moeten vechten om gehoord en geholpen te worden.

  Back To Top