skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Lotgenotenmiddag 26 september 2015

Vorig jaar was het een groot succes, de lotgenotendag. Een middag praten met andere vrouwen die weten hoe het is om HG te hebben gehad en te praten over wat het voor jou heeft betekend. Je kunt je nu opgeven door een mail te sturen naar info@zehg.nl en een bijdrage in de kosten van 10 euro over te maken op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer onder vermelding van je naam (zodat we mail en bijdrage kunnen matchen).

We zien je graag in Utrecht!

Meer info vind je ook hier: https://www.facebook.com/events/879231852139231/

Geef een reactie

Back To Top
×Close search
Zoeken