Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  ZEHG aanwezig bij ICHG2022

  Zoals jullie wellicht hebben gelezen was bestuurslid Norah woensdag en donderdag in London, om zo goed mogelijk verslag te doen van het enige wereldwijde congres over Hyperemesis Gravidarum, ICHG. Wetenschappers, artsen verloskundigen en diëtisten van USA tot Australie tot Nederland waren hier bijeen.

  Het was mooi om al deze gepassioneerde wetenschappers te zien, en ook te zien dat de kennis over HG enorm is toegenomen ten opzichte van het ICHG congres Amsterdam 3 jaar geleden. Afgelopen dagen zijn er veel updates en verslagen langsgekomen op de Instagram, Facebook en op Linkedin. Wij proberen jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden in de reacties.

  De gedeelde informatie kan soms confronterend zijn, maar als stichting zijn wij van mening het beter is het volledige verhaal te kunnen delen dan een half verhaal. Alleen dan kan je geinformeerd besluiten of en hoe je een volgende (HG-)zwangerschap in wilt gaan, of geinformeerd streven naar zo goed mogelijke zorg binnen je huidige (HG-)zwangerschap. Ook voor ons als bestuursleden is sommige informatie confronterend; Wij zijn immers niet alleen bestuurslid, maar ook moeders die kinderen hebben die voortgekomen zijn uit een HG zwangerschap.

  ZEHG brengt bij veel wetenschappelijke onderzoeken, ook meerdere die hier gepresenteerd worden, het patienten-perspectief in. Dat blijven we de komende jaren doen, met de verwachting dat voor onze dochters er een oplossing voor HG gevonden is. Het duurt lang, maar het komt er echt! Dat een van de oorzaken nu bekend lijkt is een fenomenale stap richting effectieve behandeling, maar ook richting bredere kennis over HG bij artsen.

  Namens het bestuur van ZEHG willen wij jullie bedanken voor de donaties de afgelopen maanden en jaren die het mogelijk hebben gemaakt om hier in het Fetal Research Center aanwezig te kunnen zijn en jullie op de hoogte konden houden van de laatste ontwikkelingen.

  Helpen jullie mee om te zorgen dat wij kunnen blijven groeien, dat wij ieder ICHG congres kunnen bijwonen en dat de generatie na ons geen HG meer hoeft mee te maken🙏🏽🙏🏽

  Zelfs met €1,- zijn wij al geholpen. Dit kan via de Rabobank Tikkie.

  Tikke Rabobank ZEHG

   

  #stichtingzehg #hyperemesisgravidarum#hyperemesisgravidarumawareness#ichg2022 #hgresearch #jebentnietalleen#verloskunde #verloskundige#verloskundigenpraktijk#verloskundigeinopleiding #gynaecologie#gynaecoloog #dietisten #dietist#vroedvrouw #zwangerschapsaandoening
  #zwangerschapsmisselijkheid#ochtendmisselijkheid #extreemmisselijk#zehg #obstetrie #verpleegkundigen#huisartsen #huisartsenzorg #medicatie#zehgmagazine #HGMagazine

  Minder weergeven
  Back To Top