Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Bijzonder bevallen met HG

  In samenwerking met Stichting ZEHG heeft coach en trainer Suzan van Velthoven (Praktijk Bijzonder) een zwangerschapscursus ontwikkeld speciaal voor zwangeren met ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of Hyperemesis Gravidarum (HG). De online cursus Bijzonder Bevallen met HG bevat uitgebreide informatie over zwangerschap, bevalling en de periode daarna. En natuurlijk allemaal toegespitst op hoe het voor een vrouw met ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of HG kan zijn. Het volgen van een gewone zwangerschapscursus is voor zwangeren met HG niet altijd mogelijk. Soms omdat het lichamelijk gewoon niet lukt om een cursus bij te wonen. Maar ook omdat HG zwangeren zich bij een gewone zwangerschapscursus minder op hun gemak voelen. Andere zwangeren begrijpen misschien niet hoe het voor een HG-zwangere voelt en de inhoud van de cursus sluit misschien niet zo goed aan bij hoe het voor een HG-er is. Daar waar normale zwangerschapscursussen gericht zijn op ‘gewone’ zwangerschappen, geeft deze cursus je juist inzicht in op welke punten het voor een HG zwangere anders kan zijn en hoe je daar dan mee om kunt gaan.

  Online cursus

  Bijzonder Bevallen met HG is een online cursus van in totaal meer dan 16 uur aan online lesmateriaal. Elke les start met een deel theorie, daarna krijg je een aantal oefeningen en technieken met makkelijk te volgen instructies waarmee je direct aan de slag kunt. Een enorm uitgebreide en interactieve cursus, met bijpassende werkbladen, oefeningen en technieken, waarin alle informatie altijd up to date is en je er de deur niet voor uit hoeft!

  Je eigen tempo

  De lessen kun je zelf op je eigen tempo en in je eigen tijd volgen, vanaf de bank of gewoon onder de dekens in bed: waar en wanneer je maar wilt zonder afleiding van anderen. Je kunt de lessen (in) 1 keer bekijken, maar ook in delen. Dus als jij een mindere dag hebt en het lukt niet, dan is dat geen probleem. En alle lessen zijn ook nog eens tot 6 maanden na aankoop terug te kijken. Naast de online lessen, ontvang je ook het cursusmateriaal, inclusief alle praktijkoefeningen en -technieken, om nog eens rustig na te kunnen lezen en kun je na afloop eventuele vragen stellen die je misschien nog hebt.

  Inhoud

  Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen in deze cursus:

  ✓ het verloop van de zwangerschap

  ✓ anatomie

  ✓ pijnbeleving en pijnverlichting

  ✓ hoe om te gaan met angst en onzekerheid

  ✓ thuis bevallen of in het ziekenhuis/kraamhotel

  ✓ mogelijke interventies en complicaties tijdens de bevalling

  ✓ aankondiging en fasen van de bevalling

  ✓ ontspannings- en ademhalingsoefeningen

  ✓ perstechniek en baringshoudingen

  ✓ het eerste contact met je baby

  ✓ borst- en kunstvoeding

  ✓ de kraamtijd en de periode daarna

  ✓ praktische technieken

  ✓ aandacht voor de ondersteunende rol van de partner

  Kosten

  De kosten van deze cursus bedragen € 199,-. In veel gevallen wordt deze cursus (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je (aanvullend) verzekeringspakket. Check dit altijd van te voren zelf bij je eigen zorgverzekeraar.

  Aanmelden

  Inschrijven voor de cursus Bijzonder Bevallen met HG kan via deze link

  Back To Top