Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Diëtist inschakelen bij extreme zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum (HG)

  Je kunt tijdens een zwangerschap met extreme misselijkheid en/of HG kiezen voor begeleiding door een diëtist. Dit kan een diëtist vanuit het ziekenhuis zijn waar je in behandeling bent, maar je kunt ook voor een zelfstandig werkende diëtist kiezen. Uiteraard kan een diëtist je ook na je zwangerschap helpen om weer een gezond eetpatroon te krijgen en te houden. Zelfs in de aanloop naar een eventuele nieuwe HG-zwangerschap kan een diëtist je helpen om jouw lichaam optimaal voor te bereiden op de zware periode die je mogelijk voor de boeg hebt.

  Het is dan wel van belang dat je een diëtist zoekt die voldoende ervaring heeft met extreme zwangerschapsmisselijkheid en HG. Een van de diëtisten waar Stichting ZEHG nauw mee samenwerkt, is Laura Kool van Diëtistenpraktijk Novita. Niet alleen heeft zij zich verdiept in deze zwangerschapsaandoening, maar ook heeft zij succesvol de geaccrediteerde HG training voor professionals gevolgd die verloskundige Marjolein Houben van Just Grow in samenwerking met Stichting ZEHG verzorgd.

  Sinds augustus 2020 kun je bij Diëtistenpraktijk Novita begeleiding krijgen voor extreme zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum. Als diëtist en vast aanspreekpunt kan zij jou door de zwangerschap heen begeleiden. Zij heeft al heel wat dames met extreme zwangerschapsmisselijkheid en HG behandeld. Ook een aantal dames uit onze besloten praatgroep. Ook voor sondevoeding in de thuissituatie bij HG kun je bij haar terecht. Via de website van Novita kun je een afspraak maken, maar is er ook een mogelijkheid voor videobellen.

  Wij hopen dat steeds meer diëtisten de weg naar onze HG training gaan vinden, zodat de begeleiding bij HG steeds beter wordt. Wordt jij begeleid door een diëtist en heeft die de HG training ook al gevolgd, geef ons dan de naam van de betreffende persoon door. En wordt jij begeleid door een diëtist die de training nog niet gevolgd heeft, wijs hem of haar dan op de HG training door ze te verwijzen naar onze website of door een informatiepakket over HG voor hen te bestellen. Hierin zit naast het magazine en andere materialen ook een flyer van de HG training.

  Dietistenpraktijk Novita

  bel of mail:
  Telefoon  06-333 719 65
  Email       info@dietist-novita.nl 

   

   

  Back To Top