skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Boek Over HG: De Kleine Dappere Ridder

Boek over HG: De kleine dappere ridder

Hoe meer bekend HG wordt, hoe beter. Daarom zijn we als stichting erg blij met initiatieven zoals dit boekje van HG-survivor Ilse Freeke. ‘De kleine dappere ridder & het paard’ is het verhaal van een vrouw met HG.

In het boekje wordt door middel van korte, heldere verhalen zichtbaar dat Hyperemesis Gravidarum afwijkt van gewone zwangerschapsmisselijkheid en dat de kennis over deze ziekte tot op heden, juist ook in de medische wereld, onvoldoende is. Het boek gaat over kleine sterretjes in een pikzwarte nacht en over hoe het is om ziek te zijn, terwijl je jezelf totaal onbegrepen voelt. Het is een boek over hoop en wanhoop en het laat, wanneer je goed proeft, een bitterzoete nasmaak achter.

Door de opzet van het boek kan het een eye-opener zijn voor mensen langs de zijlijn en tevens een grootse bemoediging voor hen die nog dagelijks in gevecht zijn met HG.

Wil je het boek bestellen om meer over HG te ontdekken, en de ziekte van extreme misselijkheid en overgeven beter te begrijpen? Dat kan via De Kleine Dappere Ridder. Op deze site kun je ook alvast een hoofdstuk proeflezen. Van elk verkocht boekje gaat € 1,- als donatie naar Stichting ZEHG, zodat wij ons belangrijke werk kunnen blijven doen.

Back To Top
×Close search
Zoeken