skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Je kunt je nu opgeven voor de HG-lotgenotenmiddag op 4 oktober

Op zaterdagmiddag 4 oktober organiseren we voor het eerst een lotgenotenmiddag voor vrouwen die HG hebben gehad. Deze bijeenkomst is gepland bij PGOSupport in Utrecht (Daltonlaan 600).

Het doel van de middag is met name het uitwisselen van ervaringen met andere vrouwen die HG hebben gehad. Daarbij kunnen het verwerken van een HG-zwangerschap of het voorbereiden van een nieuwe HG-zwangerschap onderwerpen van gesprek zijn. Het exacte programma volgt nog.

Voor ons is deze lotgenotenmiddag ook een moment om te kunnen polsen wat jullie wensen zijn met betrekking tot de stichting.

Voor het bijwonen van de lotgenotenmiddag vragen wij een bijdrage in de kosten van 5 euro. Dit bedrag gebruiken wij om de middag te organiseren en voor de huur van de ruimte (een eventueel positief saldo komt ten goede van stichting ZEHG). Een hoger bedrag bijdragen dan 5 euro mag natuurlijk ook!

Wil je je opgeven voor deze lotgenotenmiddag? Stuur dan een mail aan info@zehg.nl met je gegevens en maak je bijdrage voor 15 september over op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG onder vermelding van je naam (zodat we mail en bijdrage kunnen matchen).
We hopen dat we jullie daar zien!

Geef een reactie

Back To Top
×Close search
Zoeken