skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Kan Lotgenotendag 2016 Doorgaan?

Kan Lotgenotendag 2016 doorgaan?

Helaas hebben wij tot nu slechts 5 aanmeldingen ontvangen voor de lotgenotendag. Om de kosten (locatie, spreker workshop etc) van deze dag te kunnen dekken hebben wij ten minste 20 aanmeldingen nodig.
Wij, de bestuursleden van Stichting ZEHG (Rosa, Norah, Christel en Suzan) hebben veel tijd en energie in de voorbereidingen voor deze dag gestoken om er voor te zorgen dat dit voor iedereen een fijne ervaring zal zijn. Wij zouden het heel jammer vinden als deze inspanningen voor niets zijn geweest, maar we moeten helaas melden dat de lotgenotendag niet door kan gaan als wij op 15 september niet 20 aanmeldingen hebben.
 
Ben jij van plan om bij deze geweldige dag op 1 oktober aanwezig te zijn? Geef je dan zo snel mogelijk en uiterlijk voor 15 september op via info@zehg.nl en maak de kleine bijdrage van 15 euro over op rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer
 
Kun je niet komen naar de lotgenotendag, maar vind je het wel belangrijk dat de dag dit jaar en komende jaren door kan gaan? Maak het bedrag van 15 euro dan over als donatie en pay it forward!
Back To Top
×Close search
Zoeken