skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Mijlpaal: Ruim 1700 Leden Op De HG Praatgroep

Mijlpaal: Ruim 1700 leden op de HG praatgroep

De Facebook praatgroep groeit goed: inmiddels zijn er 1700 leden en zijn we hard op weg naar de 2000 vrouw / man.

Onze Facebook praatgroep is besloten en uitsluitend toegankelijk voor vrouwen die HG hebben gehad of op dit moment nog hebben, en hun directe partners. Binnen de praatgroep wordt informatie gedeeld, maar veel belangrijker nog is het lotgenoten contact. Honderden vrouwen die elkaar dagelijks een steuntje in de rug geven en waar in een open en veilige omgeving alles rondom HG, de zwangerschap en de eventuele gevolgen van HG gedeeld kan worden.

Aanmelden voor de praatgroep kan via: https://www.facebook.com/groups/516260578435716/


Back To Top
×Close search
Zoeken