Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  SIDN logo

  Doneren is zo vanzelfsprekend nog niet

  In 2013 is Stichting ZEHG in het leven geroepen door vier voor elkaar onbekende vrouwen die het avontuur aangingen. Alle vier HG-survivors met in hun rugzak ieder een eigen verhaal en ervaring. De dromen waren groot evenals het enthousiasme en de inzet. Eén ding stond voorop: strijden voor de vrouwen met HG!
  Nu een aantal jaren later is stichting ZEHG groter gegroeid, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Diverse uitdagingen kwamen op ons pad waar wij als team weerstand tegen boden. Zo hebben wij een plek gecreëerd waar lotgenoten ervaringen kunnen delen en hulp kunnen vragen. We hebben contacten gelegd met de medische wereld en er voor gezorgd dat HG op diverse manieren in beeld is gekomen bij zowel medici als de mainstream media. Steeds meer medici weten inmiddels ook onze stichting te vinden en verwijzen door naar ons. Maar ook voor vrouwen met HG en HG-survivors zetten we ons in. Onze besloten praatgroep op Facebook is immens gegroeid en de sfeer is er eentje van begrip voor elkaar. Onze jaarlijks terugkerende lotgenotendag wordt elk jaar drukker bezocht.
  Prachtig natuurlijk, maar… ons doel is hiermee nog niet behaald.
  WIJ WILLEN MEER…
  Helaas zijn wij afhankelijk van donaties en giften. Giften en donaties die we kunnen besteden om:
  – folders kunnen laten drukken en deze zelf kunnen verspreiden naar gynaecologen en verloskundigen in plaats van dat we daar jullie voor moeten vragen;
  – de website in de lucht kunnen houden;
  – de maandelijkse bankkosten kunnen betalen;
  – een stand kunnen huren op beurzen die een link hebben met HG;
  – naar de HG conferentie in Groot Brittannië kunnen gaan en daar ZEHG kunnen promoten bij de grote hoeveelheid Nederlandse medici die daar aanwezig zullen zijn;
  – naast de lotgenotendag ook een dag kunnen organiseren waar zowel lotgenoten als medici terecht kunnen voor informatie omtrent HG.
  Zelfs voor 1 euro per jaar zorg jij voor die vrouwen die na jou zwanger raken. Pay it forward!
  OOK BEDRIJVEN KUNNEN DONEREN
  Laatst ontvingen wij een bericht dat ons hart liet dansen. Een partner van een HG-mama mocht via zijn werkgever een flink bedrag doneren aan een zelf gekozen goed doel. Deze partner hoefde niet lang na te denken en benaderde Stichting ZEHG. Wat mooi om te zien en ervaren dat degene die heeft genoten van steun en hulp tijdens de HG-zwangerschap op deze grandioze manier iets terug wil doen voor Stichting ZEHG. Pay it forward.
  Deze partner werkt voor SIDN
  SIDN is de beheerder van het .nl-domein. Elke keer als je een .nl-adres intypt, zorgen zij ervoor dat je bij de juiste site uitkomt. Ze werken dus in het hart van het internet in Nederland. Het .nl-domein is één van de veiligste domeinen van de wereld en daar zijn ze trots op! Zij voelen zich betrokken bij de maatschappij en dragen daarom bij aan het verbeteren van de digitale samenleving. Dit doen ze o.a. via sponsoring. Bovendien krijgen hun mensen een persoonlijk sponsorbudget dat ze mogen inzetten voor een zelfgekozen goed doel.\
  SIDN, hartelijk bedankt voor jullie bijdrage! Daar kunnen we mooie dingen mee doen!
  Doneren is zo vanzelfsprekend nog niet
  Elke donatie werkt mee aan het groter worden van Stichting ZEHG. Zowel die ene euro per lid van de praatgroep als een grotere donatie door bedrijven. Stichting ZEHG ziet donaties niet als vanzelfsprekend. Het is bijzonder om het eenvoudige feit dat vrouwen die HG hebben gehad, van grote waarde zijn voor de vrouwen die na hen komen. In de praatgroep ligt de waarde in steun en advies, door te doneren zorg je voor het voortbestaan en het steeds bekender worden van Stichting ZEHG.
  Toen wij als bestuursleden aan het avontuur van Stichting ZEHG begonnen, besloten wij om het verschil te maken.
  Helpen jullie ons mee? Maken jullie ook het verschil, samen met ons?
  Doneren kan via rekeningnummer NL98RABO0138707030 ten name van Stichting ZEHG in Zoetermeer of via de donatiemodule van Geef.nl Doneren kan ook via een donatietelefoontje? Dit kost € 1.30 (+gebruik mobiele telefoon). Dat werkt als volgt:
  Stap 1 Bel 0900-4357667
  Wacht op de welkomboodschap

  Stap 2 Toets na de pieptoon de volgende code in 6715 (de goedendoelcode van ZEHG)

  Stap 3 Sluit uw donatie af door te drukken op #

  Nadat stap 3 is uitgevoerd wordt de verbinding automatisch verbroken. U heeft € 1,30 gedoneerd. Bovenstaande code is het lidnummer waarmee wij weten dat u 1 euro 30 via uw telefoon gedoneerd heeft aan ZEHG – Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum. ZEHG – Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum zal automatisch op de hoogte worden gebracht van uw telefonische donatie.

  Back To Top