Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Update onderzoek naar de rol van cortisol bij HG

  Beste zwangeren en HG patiënten,

  Langs deze weg wil ik iedereen die aan mijn onderzoek naar de rol van cortisol bij hyperemesis gravidarum meewerkt van harte bedanken. Vanuit steunpunt hyperemesis gravidarum krijg ik veel reacties voor deelname, en het aantal inclusies staat inmiddels op 38, bijna op de helft dus. Als jullie nog van mensen in je omgeving weten dat ze net zwanger zijn, geef dan gerust mijn mailadres door voor deelname aan het onderzoek. Ook als je zelf wilt deelnemen, kun je mailen.

  Wat mij raakt en ik heel bijzonder vind, zijn de verhalen die jullie met me delen van ellende die de hyperemesis gravidarum veroorzaakt. Het onderzoek dat ik nu doe is in het kader van het afstuderen, maar daarna ben ik zeker van plan een vervolg hieraan te geven. Dat vrouwen tegenwoordig niet met overlijden aan HG betekent niet dat het geen ellende veroorzaakt, en onderzoek blijft nodig tot duidelijk is wat er tegen gedaan kan worden. En voor mij persoonlijk wil ik graag het raadsel waarom vrouwen misselijk worden als ze zwanger zijn oplossen.

  Op dit moment ga ik beginnen met het invoeren van de eerste gegevens die ik binnen heb gekregen, dat wordt voor mij nog een zware klus en heel veel werk. De haren die ik tot nu toe verzameld heb liggen in een kluis en worden in januari in een keer geanalyseerd, dus dan heb ik nog meer gegevens om in te voeren.

  Nogmaals mijn hartelijke dank en voor iedereen die dat nodig heeft heel veel sterkte in de zware maanden, en ik houd jullie op de hoogte.

  Hartelijke groet

  Gea Vije

  Back To Top