skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Zehg In Het Nieuws

Zehg in het nieuws

Stichting ZEHG heeft verschillende werkgroepen geformeerd, waaronder de werkgroep HG in het nieuws. En juist deze werkgroep heeft de afgelopen maanden hard gewerkt. En dat zie je… online en in verschillende tijdschriften.

Heel recent stond er een artikel over HG in het online magazine Famme. Hierin kun je een interview lezen met Jessica, vrijwilligster bij ZEHG. Jessica stond ook met een stukje in Margriet. Dat artikel had de aandacht getrokken van een mevrouw die wel 54 jaar geleden met HG te kampen had en nu pas ontdekte wat zij nou eigenlijk had. Fijn dat wij niet alleen de huidige zwangeren kunnen helpen, maar ook duidelijkheid kunnen geven aan mensen waarbij dat al een tijdje geleden is.

Christel, bestuurslid van stichting ZEHG, stond met een artikel in Mijn Geheim. En ook in het vakblad Nataal stond een column over HG, bestuursvoorzitter Rosa had deze geschreven. Een overzicht van heel veel artikelen in de pers vind je hier!

Ben jij nog ergens anders artikelen over HG tegen gekomen? Laat het ons weten!

Heb je zelf te maken met HG, of heb je in jouw vakgebied te maken met vrouwen met zwangerschapsmisselijkheid of HG? Dan bieden we je graag een platform om een column over jouw ervaringen te schrijven op deze site. 

Je kunt hierover mailen naar info@zehg.nl

 

(photocredit S. Carter)

Geef een reactie

Back To Top
×Close search
Zoeken