skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum

Hyperemesis gravidarum – the zine door Leonie Dawson

hgezineleoniedawsonSoms weten mensen op een geweldig inspirerende manier over HG te schrijven. Leonie Dawson is zo iemand, al vind ze zelf van niet. Zij onderging HG en maakte daarover hyperemesis gravidarum – the zine. Hierin vertelt ze haar verhaal op een krachtige, rauwe manier. Haar doel was haar gevoel te verwerken en haar verhaal er uit te gooien, maar daarmee biedt ze iedereen die HG heeft meegemaakt herkenning. Je kunt hyperemesis gravidarum – the zine downloaden door op het plaatje te klikken.

Hoe hyperemesis gravidarum – the zine is ontstaan kun je hier lezen.

Geef een reactie

Back To Top
×Close search
Zoeken