skip to Main Content

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf hyperemesis gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

In 2013 is Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) opgericht. Waarom "ZEHG"? Omdat de onbekendheid met HG, zowel binnen de medische sector als binnen de sociale omgeving niet goed is. Veel mensen ervaren onbegrip, diagnoses worden niet gesteld of de oorzaak van veelvuldig overgeven wordt als psychisch benoemd.

ZEHG dus dat je HG hebt. ZEHG dat HG een aandoening waar nog veel onbekend over is, maar die zeker niet licht opgevat mag worden.

ZEHG het in de pers, tegen medici, tegen het onderzoeksveld, tegen je vrienden en familie. Onder doelstellingen lees je wat we willen bereiken rondom HG.

Stichting ZEHG: Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum
Infographic Hyperemesis Gravidarum

Infographic hyperemesis gravidarum

Vandaag is het internationale Hyperemesis Gravidarum Awareness dag. Een dag waarop we stil staan bij al die vrouwen die niet op een roze wolk belanden als ze zwanger worden. Een dag waarop we denken aan al die families die worstelen met de gevolgen van HG.

Om nog duidelijker te kunnen laten zien wat hyperemesis gravidarum is, hebben we deze infographic laten maken. Om te delen met je werkgever, je verloskundige, je familie. Kortom: met iedereen waarvan je wil dat ze meer weten over waar jij als zwangere vrouw of partner mee te maken hebt.

Ontwerp infographic: Odile Matthijsen van www.gomommygo.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken