Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Na HG IV – HG & EMDR – Anouk de Bruijn en Simone van Leipsig

  De impact van (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum is helaas niet altijd meteen na de bevalling verdwenen. HG houdt vaak niet direct op nadat je bevallen bent. Ja, het spugen en de misselijkheid zijn waarschijnlijk wel over, maar de nasleep kan lang duren. Zowel lichamelijk als psychisch/emotioneel kan HG een grote impact hebben. Er is helaas nog weinig tot geen onderzoek gedaan naar het herstel na HG. Stichting ZEHG zocht contact met diverse zorgprofessionals, met en zonder eigen ervaring met HG, om hun ervaringen en tips te bundelen in de serie ‘Na HG’ en met jou te delen.

  Simone van Leipsig-Beekman is GZ-psycholoog en is zelfstandig gevestigd in Nijmegen. Zij richt zich volledig op de behandeling van vrouwen met psychische klachten, trauma en verlies rondom zwangerschap, bevalling, geboorte en het moederschap.  Simone is VGCt-supervisor, EMDR practitioner, schematherapeut en vervonden aan de Special Interest Group van de Vereniging EMDR Nederland. Tevens is zij docent bij PAO Psychologie waar ze een nascholing verzorgt over de behandeling bij perinataal trauma en verlies.

  Anouk de Bruijn is GZ-psycholoog en Infant Mental health (IMH) Specialist en is zelfstandig gevestigd in Breda. Zij richt zich in haar praktijk volledig op de behandeling van psychische klachten rondom zwangerschap, bevalling, de postpartum maanden en de eerste tropenjaren. Anouk is EMDR practitioner en verbonden aan de Special Interest Group van de Vereniging EMDR Nederland en tevens werkzaam als docent bij IMH Nederland.

   

  Back To Top