Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Herstel Na HG I: Donderwolken, hechting & zelfzorg

  De impact van (ernstige) zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum is helaas niet altijd meteen na de bevalling verdwenen. HG houdt vaak niet direct op nadat je bevallen bent. Ja, het spugen en misselijk zijn waarschijnlijk wel over, maar de nasleep kan echter lang duren. Zowel lichamelijk als psychisch en emotioneel kan HG een grote impact hebben. Er is helaas nog weinig tot geen onderzoek gedaan naar het herstel na HG. Stichting ZEHG zocht contact met diverse zorgprofessionals, met en zonder eigen ervaring met HG, om hun ervaringen en tips te bundelen in de serie ‘Na HG’ en met jou te delen.

  Yvonne Gilbers (32) is HBO-Pedagoog en coach voor (hooggevoelige) moeders en HG survivors. Daarnaast heeft zij zelf 2 keer HG ervaren, waar zij 2 prachtige dochters aan heeft over gehouden. Eigenlijk is zij nog maar net begonnen: ze was van plan dit over een paar jaar te gaan doen, maar gek genoeg is het, dankzij de HG, dat zij de stap nu al heeft gewaagd.

  In het eerste deel van deze serie praten wij over het roze-wolk principe, de psychische impact van HG, zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling, hechting met jouw kindje, de emotionele rollercoaster van HG en het belang van zelfzorg daarbij. Tot slot deelt Yvonne een aantal tips voor het herstel van HG.

  Back To Top