Skip to content

Stichting ZEHG

Groot Zuideveld 152

4271 CD Dussen

RSIN: 853225345

KvK: 58889914

Rekeningnummer: NL98RABO0138707030

Heb je vragen of wil je contact met ons? Stuur en berichtje via het contactformulier hiernaast.

LET OP!

Ben je journalist/redacteur en wil je in contact komen met ons? Stuur dan een email naar media@zehg.nl

  Hoe heet je? (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Je berichtje (verplicht)

  Links naar podcast

  Hyperemesis gravidarum of zwangerschapsmisselijkheid (Nederland/België)

  2023 11 30: Podcast MinNulTotVijf voor zorgprofessionals: In deze aflevering vertelt GZ psycoloog Anouk de Bruijn met IMH Nederland over de vrouwen die zij behandelt met Hyperemesis Gravidarum.

  2023 11 30 : Podcast MinNulTotVijf . In deze praat psycholoog Anouk de Bruijn met ervaringsdeskundige Ilona over extreme zwangerschapsmisselijkheid/HG

  2023 05 15: Buikgewoel. In deze aflevering is Jessica Sinay te gast bij Buikgewoel om HG onder de aandacht te brengen bij vrouwen met HG en zorgprofessionals in Belgie.

  2023 02 06: : Sofinesse –Joke moest door HG haar gezinsdroom uitstellen

  2022 12 06 : Verloscast . In deze aflevering is Silke te gast en vertelt over haar ervaring met HG

  2022 02 10 Stichting ZEHG te gast bij Zorgradio Delft: Vervelend en lastig is het misselijk zijn tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen krijgen hier mee te maken, wel zo’n 60 – 80%. Maar de misselijkheid kan ook extreme vormen aannemen met overmatig braken, oftewel Hyperemesis Gravidarum (HG). Maar hoe kom je te weten of het extreem is of normaal?

  2022 05 17 – Verloskundig Baken Luister deze aflevering voor antwoord op vragen als: wat is HG precies? hoe kunnen we ons als hulpverleners opstellen? en wat kunnen we doen om het meer dragelijk te maken voor de vrouwen die te maken hebben met ernstige zwangerschapsmisselijkheid of hyperemesis gravidarum?

  2021 09 08 – De verwachting  Soms is de misselijkheid en het overgeven tijdens de zwangerschap meer dan ‘een kwaaltje dat erbij hoort’ en neemt het je hele leven over. Vandaag hoor je in De Verwachting het verhaal van Yvonne die tijdens haar zwangerschap leed aan Hyperemesis Gravidarum (HG).

  2020 oktober: In de podcast Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum spreken verloskundigen Geke Beckerman en Solange Candeias over de misschien wel de meest gehoorde zwangerschapsklacht: misselijkheid. Prof. Dr. Rebecca Painter in het Amsterdam UMC en specialist op het gebied van zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum, en Marjolein Houben (verloskundige, coach en ervaringsdeskundige) vertellen over de verschillen tussen de ‘normale’ zwangerschapsmisselijkheid en de complicatie Hyperemesis Gravidarum (HG), over tips en recente onderzoeken en over de Stichting ZEHG

  Back To Top